• Vše o KB

Komerční banka, MONETA Money Bank, Air Bank a UniCredit Bank umožní v rámci sdílení bankomatů vklady hotovostí

Od začátku roku 2024 budou postupně klienti Komerční banky, MONETA Money Bank, Air Bank a UniCredit Bank moci využívat vkladové bankomaty ve sdílené bankomatové síti za stejných podmínek, jako u bankomatů své vlastní banky. Jde o další krok společné iniciativy započaté v únoru 2023, kdy uvedené banky umožnily svým klientům vybírat hotovost ve sdílené bankomatové síti.

29. 6. 2023 14:30

Obliba bankomatů s vkladovou funkcí mezi klienty dlouhodobě roste. Možnost vkládat v režimu 24/7 oceňují zejména podnikatelé. Statistiky ukazují, že v některých lokalitách objem vložené hotovosti dokonce přesahuje objem výběrů. Navíc bankomaty, které umožňují recyklaci vkladů podporují současně principy udržitelnosti. Vložené peníze totiž umožnují znovu použít pro potřeby výběrů a není je tedy tak často potřeba plnit novou hotovostí.

„Iniciativa sdílené bankomatové sítě přináší našim klientům zásadní benefity, a navíc podporuje principy udržitelnosti. Jsem proto velmi rád, že jsme dnes společně s MONETA Money Bank, Air Bank a UniCredit Bank pokročili v rámci tohoto projektu dále,“ říká předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky Jan Juchelka a dodává: „Zapojení vkladových bankomatů do sdílené sítě bylo dalším logickým krokem. Jsem přesvědčen, že to klienti ocení. Zároveň bych také chtěl připomenout, že se nám už díky sdílení bankomatové sítě podařilo přemístit více než šedesát duplicitních přístrojů do míst, kde doposud bankomat chyběl.“

Cílem iniciativy sdílení bankomatů je zvýšit dostupnost hotovostních služeb pro klienty a současně akcelerovat aktivity v zájmu udržitelného rozvoje. Součástí společné iniciativy je také přesun duplicitních bankomatů. Když na jednom místě stojí vedle sebe dva sdílené bankomaty (typicky např. v nákupních centrech), jeden z nich banky přesunou tam, kde předtím zcela chyběl. K dnešnímu dni už takto banky společně přesunuly více jak 60 bankomatů.

Veškeré informace ke sdílení bankomatové sítě naleznete na www.sdilenybankomat.cz

Šárka Nevoralová
sarka_nevoralova@kb.cz