• Články
  • Platební karta pro děti – proč ji dětem založit

Platební karta pro děti – proč ji dětem založit

Platební karta pro děti je užitečný pomocník pro získání finanční gramotnosti. Děti se učí prostřednictvím karty a účtu zacházet s penězi, mají možnost seznámit se s internetovým i mobilním bankovnictvím a vy máte zároveň neustálý přehled o zůstatku i o tom, za co váš potomek utrácí.

Dětský účet můžete svým potomkům založit od 6 let, takže si už v první třídě můžou třeba kartou zaplatit svačinu. Součástí účtu je debetní platební karta pro děti. Dítě je majitelem účtu i držitelem karty. Vy jako rodič máte kontrolu nad nastavením.

Limity pro platby

Limity pro platby a výběry z bankomatu můžete dítěti nastavit podle svého uvážení.

Základní nabídkové denní limity jsou přednastaveny takto:

    • Platby u obchodníka: 500 Kč
    • Výběry z bankomatu: 500 Kč
    • Platby na internetu: 500 Kč

Limity můžete snížit nebo je zvýšit až na 2 000 Kč.

Výši limitů až do 15 let dítěte nastavujete vždy vy jako rodič, dítě samo si je změnit nemůže.

Veškeré transakce máte plně pod kontrolou díky přístupu k účtu přes internetové bankovnictví. Pokud dítě splňuje věk požadovaný poskytovali peněženek (Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay), může si platební kartu nahrát do chytrého telefonu nebo hodinek. 

Děti se mohou seznámit s internetovým a mobilním bankovnictvím, naučí se bezpečně platit kartou nebo vybírat z bankomatu. Na účet můžete dítěti posílat třeba peníze k narozeninám nebo kapesné. Stačí si nastavit trvalý příkaz ze svého účtu a dítě tak dostane kapesné vždy stejný den v měsíci.

Platební karta pro děti s unikátním designem

V Komerčce si může vaše dítě (nebo vy za něj) vybrat, jak bude platební karta vypadat. Hned v průběhu sjednání karty se vám nabízí 13 unikátních designů, stačí si vybrat.

PIN ke kartě si dítě zjistí ve svém mobilním nebo internetovém bankovnictví KB+. PIN si tam může také kdykoliv připomenout a pokud by si ho nemohl zapamatovat nebo se mu nelíbil, jednoduše jde změnit v bankomatu.

Dítě kartu aktivuje na platebním terminálu v obchodě první kontaktní platbou (vložením do terminálu) a zadáním PINu, případně výběrem hotovosti z jakéhokoli bankomatu nebo bez výběru peněz v bankomatu KB přes volbu „Další služby“.

Výhody platební karty pro děti u KB

Jak získat platební kartu pro děti

Kartu k účtu v rámci tarifu pro děti sjednáte jednoduše v mobilním bankovnictví KB+.

Připravte si doklady dítěte

Připravte si doklady dítěte

Potřebujete vždy rodný list dítěte a u starších 15 let i občanský průkaz nebo cestovní pas. Dítě musí být občan ČR. Vše dítěti sjednáte online ve své aplikaci KB+
Sjednejte dítěti tarif s účtem a kartou

Sjednejte dítěti tarif s účtem a kartou

Ve své aplikaci KB+ vyberte možnost Tarif pro děti od 6 let. Aplikace vás sjednáním provede krok za krokem. Ke kartě si dítě může vybrat design z galerie zdarma
Stáhněte dítěti aplikaci KB+

Stáhněte dítěti aplikaci KB+

Aplikaci propojte přes QR kód se svou. Vždy budete mít přehled, jak si vaše dítě vede. Dítě se díky vlastní aplikaci učí zacházet s mobilním bankovnictvím a financemi

Sjednejte dítěti účet a kartu